Utbildningar Om Mental Tuffhet

Utbildningar Om Mental Tuffhet

WWW.MAZIWAY.SE - Utbildningar & Privat Coachning

Vi Hjälper Dig Till Större Livsfärdigheter Genom Mentala Träningsprogram

Så Använder Du Kritik För Att Uppfylla Dina Drömmar!

Personlig Utveckling / P.D.Posted by Maziyar Khallagi 14 Sep, 2017 09:59

"Kritik säger mer om den som ger den än om mig."

En sak är oundvikligt här i livet och det är det faktum att andra kommer att ha åsikter om det du gör och även kritisera dig. För att kunna bevara din energi så kan du inte låta varken beröm eller kritik påverka dig alltför mycket. Det är egentligen en svaghet att fastna i någon av dem. Kom ihåg att det inte är en kritiker som ska bestämma hur du ska känna om ditt eget arbete. Det är bara du, och bara du, som bestämmer det. Låt därför aldrig någon annan bestämma eller begränsa din syn på dig själv och ditt arbete.

Jag har skrivit om mentala superstjärnor i en tidigare artikel och dessa framgångsrika personer bemästrar alla sina känslor i pressade situationer. Ett av de snabbaste sätten för att skilja en mental superstjärna från alla andra är att observera hur de svarar på kritik. Många av oss blir chockade när vi kritiseras och de flesta såras emotionellt. Mentala superstjärnor förväntar sig kritik som en del av livet och är sällan sargade av den. De kritiserar själva sällan andra människor eftersom de är för upptagna med att uppfylla sina drömmar. De fokuserar på idéer och gör skillnad på hållfasta råd och obefogad kritik.

Det är nämligen så att ju mer framgångsrik du blir desto mer kommer andra att kritisera dig. Du blir en större måltavla för andras kritik. Många gånger handlar det om att andra kritiserar oss eftersom de framstår som lata och passiva jämfört med oss. I själva verket har de varit rädda för att misslyckas och inte vågat agera för att uppfylla sina drömmar så de agerar utåt och kritiserar oss och vårt arbete.

Du behöver bara ignorera kritiken och fortsätta med ditt goda arbete. Kom ihåg att det är sällan misslyckande som stoppar oss. Det som hindrar oss är snarare rädslan för misslyckande. Du kommer aldrig att uppnå en djupare förståelse av ditt arbete eller dra lärdom i livet om du stannar kvar i din trygghetszon hela tiden.

Du behöver börja med att skilja dina känslor från andras kritik av dig. Vägra att prata om andra människor eller skvallra om deras handlingar. Fokusera bara på idéer som kan hjälpa dig att uppfylla din vision. Du kan även betrakta kritik som ett av de mest värdefulla verktygen för att uppfylla dina drömmar.

Det handlar helt enkelt om hur du utvärderar kritiken. För att kritiken ska hjälpa dig så bör du evaluera den ur ett logiskt perspektiv. Du behöver ha din ultimata vision framför dig när du utvärderar kritiken. När du gör detta så kommer du att analysera eventuella anmärkningar med din logiska vänstra hjärna istället för att bli känslomässigt påverkad och arg. När du har din vision framför dig så minimeras den känslomässiga smärtan och du kan fokusera din mentala energi på det som hjälper dig mest framåt.

Jag har skrivit 7 frågor som hjälper dig att utvecklas och därmed använda kritiken som en språngbräda för att uppnå dina mål.

1. Hur påverkas du av kritiken på daglig basis?

2. Stör du dig mer eller mindre på kritik än du gjorde för 5 år sedan?

3. När var sista gången som kritiken stoppade dig från att göra något som du gärna ville?

4. När du ser tillbaka i ditt liv, har kritik hjälpt eller hindrat dig?

5. Hur får kritik dig att känna?

6. Hur känslig är du för kritik?

7. Hur kan du minska din känslighet mot kritik?

Dela gärna dina tankar och funderingar kring kritik och beröm här nedan på sidan.  • Comments(0)//forum.maziway.se/#post222

När du ser tillbaka på ditt liv, vad skulle du ändra på om du kunde?

Personlig Utveckling / P.D.Posted by Maziyar Khallagi 24 Nov, 2016 10:20
Under den senaste helgen tittade jag på filmtriologin ”Tillbaka till framtiden”, där vi kan se en ung Michael J. Fox åka till olika tidsperioder (både tillbaka och fram i tiden) och hur hans olika beslut påverkar livet för alla människor runt omkring honom. Dessa filmer är några av mina personliga favoriter eftersom de visar hur vi påverkar våra egna liv och hur små beslut kan forma framtiden på det mest oväntade och oftast underbara sätt.

Några andra filmer med liknande tema är ”Sliding doors” och ”Frequency”. Den sistnämnda är numera en populär TV-serie. De bygger alla på en liknande premiss; om du ändrar det förflutna så ändrar du framtiden. Oftast till något dramatiskt och oförutsägbart. Om du ändrar en sak så ändrar du egentligen allt.

Med tanke på den potentiella följden av våra olika beslut, oavsett om de är små eller stora, så är det klokt att tänka framåt. Även om en del saker visar sig bli precis som du har planerat är det viktigt att förstå hur dina olika val leder till en kedjereaktion av nya händelser. Det är egentligen helt meningslöst att se tillbaka på våra liv och analysera olika tänk om-scenarier. Det som är gjort är gjort och när du börjar tänka på att du ska ändra ditt förflutna så ska du vara beredd på att nuet också ändras. Ditt liv skulle bli så oförutsägbart och vi kan aldrig veta om det skulle bli till det bättre eller sämre.

Själv hade jag en samarbetspartner och mentor som brukade säga till mig: ”Mazi, det enda som är viktigt med ditt förflutna är hur det påverkar ditt liv nu och i framtiden. Ditt förflutna har inte mer inflytande än så.” Många av oss har en tendens att hänga upp oss i det förflutna och tänka tankar som ”Om bara det ena eller det andra skulle hända så....” eller ”Om jag bara hade gjort det så....”. Vi tittar för mycket i backspegeln att vi missar det som finns framför oss. Vi ödslar bort vår tid genom att ta an offerrollen och önskar att saker och ting hade varit annorlunda i sådan utsträckning att vi missar de möjligheter som finns i våra liv just nu.Personer som är mentalt starka fastnar sällan i det gamla utan väljer att leva i nuet. De vet att klockan tickar på och väljer därför att släppa det förflutna och fokuserar enbart på nuet och framtiden.

För att kunna frigöra mental energi så behöver du acceptera och bejaka det faktum att den person som du är idag är resultatet av allting som har hänt dig och det är meningslöst att önska att saker och ting vore annorlunda. Kom ihåg att om du ändrar en sak så ändras allt.

En av de största hemligheterna till ett lyckligt och framgångsrikt liv är att planera för framtiden samtidigt som du har fokus på nuet. Kom ihåg att nuet egentligen är den enda tidsperiod som du har kontroll över.  • Comments(0)//forum.maziway.se/#post220

Det är aldrig för sent för att ha en underbar barndom.

Personlig Utveckling / P.D.Posted by Maziyar Khallagi 15 Mar, 2016 11:01

Ditt förflutna kommer alltid att vara som det är – så dags för dig att ändra din inställning till det.

Dessa kloka ord sa en av mina samarbetspartners när vi pratade om vårt kommande ledarskapsprogram som kommer att erbjudas under våren. Jag, Olle och Natalie pratade egentligen om betydelsen av mental styrka och hur mycket energi många av oss slösar dagligen på att grubbla över situationer i det förflutna. Vi alla vet egentligen att det är omöjligt att ändra det förflutna, men ändå är det många som spenderar så mycket tid i det förflutna att de försummar att leva i nuet och slutar att skapa en bättre framtid för sig själva. Det här påverkar naturligtvis deras känslor, tankar och prestationer på jobbet.

Har du också hört denna mening, ”Jag kan inte hjälpa hur jag känner”? Många av oss tror att vi är offer för våra känslor men jag håller inte med. Dina känslor kan ändras genom att du ändrar dina tankar.

Med den här artikeln tänker jag hjälpa dig att ändra din inställning till ditt förflutna. Jag vill inte att du ska glömma ditt förflutna utan istället ändra dina tankar kring tidigare situationer i ditt liv. Målet är att du ska använda ditt förflutna till att fylla dig själv med mentala superkrafter. Jag tänker coacha dig längre fram i den här artikeln men först kan du läsa om varför ändringen av din inställning till ditt förflutna främjar ditt välmående såväl emotionellt, fysiskt och mentalt.
En onödig energitjuv

Du har säkert hört uttrycken: ”Det som är gjort är gjort” och ”Du kan inte vrida tillbaka tiden” men det kan vara så att du, liksom många andra, ändå spenderar en massa tid på att tänka på olika situationer i ditt förflutna. Ångest över gårdagen och rädsla för morgondagen brukar vara de största tid- och energitjuvarna för oss alla.

När vi tillbringar vår tid med att beklaga oss över det som hände igår och oroar oss för det som kan hända imorgon så går vi miste om det som händer idag. Nu kan det vara så att du analyserar ditt förflutna för att kunna få en bättre självkännedom. Det kan vara så att du försöker förstå varför du alltid reagerar som du har gjort och varför du ständigt skapar problem för dig själv. Det kan vara så att du vill förstå ditt förflutna för att kunna bli fri från det.

Tanken är god men det finns en liten hake med att ständigt analysera det förflutna. De flesta människor som tillbringar mycket tid med att älta i det förflutna lyckas aldrig få ordning på sina liv. Ju mer de kämpar med sitt förflutna desto svårare får de att släppa taget om jobbiga situationer. Att älta det förflutna är som ett bottenlöst hål som tömmer din energi.

Nu har jag en god nyhet till dig. Egentligen är det ingen nyhet eftersom du vet om det. Det kan vara så att du glömt det men du har säkert träffat människor som bekräftar det här tankesättet: Du behöver inte ha ett lyckligt förflutet för att ha en lovande framtid.

Fokus på rätt saker ger energi

Oavsett hur jobbigt ditt förflutna har varit så har du möjligheten att skapa en ny framtid. Några vanliga argument som jag hör när coachar personer som genomgår förändringar är att det är för sent eller att de är för gamla. Men vi vet alla att dessa är bortförklaringar och det viktigaste är att det som kan komma att bli. Använd därför din energi till att fokusera på nuet i stället för att slösa bort din tid och energi på att titta bakåt i tiden. Att vara mer optimistisk när det gäller dagens och framtidens möjligheter där ditt förflutna inte längre kommer att vara en börda.

Personer med mentala superkrafter resonerar på ett annat sätt. De anser att det enda relevanta med det förflutna är hur det påverkar deras nutid och framtid. De är mästare på att ge nya stärkande meningar till jobbiga situationer i det förflutna. Istället för att önska att saker och ting skulle ha varit annorlunda (något som de flesta av oss gör) så är mentalt starka personer tacksamma för sitt förflutna och dess turbulenta situationer. De vet att de inte skulle vara där de är idag om det inte vore för deras förflutna.

Den här inställningen skapar en mental harmoni som främjar goda tankar, känslor och positiv energi. Dessa mentala superstjärnor anser att allt händer av någon anledning och väljer medvetet att mentalt omformulera händelser som ursprungligen kan uppfattas som negativa.

Det här mentala verktyget gör det möjligt för dig att omvandla smärtan i ditt förflutna till en positiv katalysator för din tillväxt i framtiden. Du kan använda denna strategi för att kontrollera och påverka dina känslor. Kom ihåg att dina känslor skapas från dina tankar och när du ändrar dina tankar så ändrar du samtidigt dina känslor.

Som du förstår nu så är din nuvarande och framtida plats i livet inte beroende av det som har hänt före idag. Du kan åstadkomma mycket mer i ditt liv när du inser att många av dina begränsningar bara finns inom dig. Var du befinner dig i framtiden beror på det som du gör från och med idag och det som du låter hända i morgon.

Övning med tio frågor

Avslutningsvis vill jag hjälpa dig att hitta vägen till dina mentala superkrafter. Ta gärna fram papper och penna för att svara på dessa frågor:
1) Hur ofta tänker du på negativa händelser från ditt förflutna?
2) När på dygnet tänker du mest på dessa negativa händelser?
3) När du tänker på negativa händelser i ditt förflutna, skapas eller bränns din mentala energi?
4) Tycker du att det är möjligt att ändra hur du känner om smärtsamma händelser i ditt förflutna?
5) Vad är den största fördelen med att omformulera tidigare händelser?
6) Är du arg över en tidigare händelse som du kan omformulera för att skapa positiv energi?
7) Skulle du bli mer framgångsrik, lyckligare och känna en djupare tillfredsställelse om du behärskade konsten att omformulera jobbiga situationer?
8) Vad tror du är det största hindret till att fler människor ska omformulera tidigare smärtsamma händelser?
9) Skriv ner dina tre svåraste motgångar och fråga dig själv hur dessa händelser har bidragit till din framtida framgång eller glädje. Skriv gärna ner en sak som du har lärt dig utifrån respektive motgång.
10) Nu när du har lärt dig en strategi för att skapa mer energi, hur vill du använda den nya energin?  • Comments(0)//forum.maziway.se/#post218

Se livet som en skugga och bli lyckligare!

Personlig Utveckling / P.D.Posted by Maziyar Khallagi 01 Nov, 2015 20:58

If you want happiness for an hour—take a nap.

If you want happiness for a day—go fishing.

If you want happiness for a month—get married.

If you want happiness for a year—inherit a fortune.

If you want happiness for a lifetime—help others. /Kinesiskt ordspråk

Lycka är som din skugga. Om du försöker jaga den så går den längre bort från dig men om du vänder dig om och går motsatt håll så kommer den att följa dig. Därför väljer jag att använda min energi på att glädja andra och blir på så sätt själv lycklig.

Titta på en skugga. Försök att jaga den nu. Vad händer då? Skuggan går längre bort från dig. Vänd dig om nu och gå åt motsatt håll. Vad händer då? Jo, skuggan börjar följa efter dig. Det är samma princip när du tittar på lycka. Många gånger tror vi att lycka handlar om att jaga det som vi vill ha tills vi får det. Vi lägger massa tid och energi på att hitta lyckan i våra liv. Kommer vi någonsin att bli lyckliga så här? Jag tror att det blir väldigt svårt eftersom vi kommer att jaga nya mål för att förbli lyckliga. Det här blir en evig kamp. Men vad händer om du ändrar fokus? Vad händer om du istället väljer att koncentrera dig på att göra andra lyckliga. Gör du det här så kommer du att själv bli lycklig. Du blir lycklig av att göra andra lyckliga. Testa det idag!  • Comments(0)//forum.maziway.se/#post215

Hur Vill Du Att Din Drömkarriär Ska Se Ut? - Del 2

Personlig Utveckling / P.D.Posted by Maziyar Khallagi 27 Jan, 2014 14:19

Jag skrev ett inlägg förra året om att välja sitt drömjobb, vilket ledde till att många personer har kontaktat mig för att hjälpa dem med att lyfta deras karriärer. I detta inlägg tänker jag fortsätta där jag slutade senast och dela några tips som kan hjälpa dig att hitta ett arbete som passar dig bäst. Den fråga som jag vill hjälpa dig att besvara är: ”Hur är den ideala arbetsplatsen?”
En idealisk arbetsplats belönar dig för din kompetens. Om vi har ett arbete där vi inte belönas såsom vi önskar så riskerar vi att bränna ut oss själva. Känner vi oss inte uppskattade så kommer vi inte att vara produktiva på våra jobb. Som du vet arbetade jag i finansvärlden flera år innan jag valde att starta mitt eget företag som innefattar utbildningar, kurser och coachning. Jag minns att jag hade en chef i SEB, Mikael Björknert, som var mycket omtänksam och målmedveten. Det jag menar är att han hade vissa visioner för organisationen och jobbade för att hans anställda fick de verktyg som de behövde för att uppnå dessa mål. Samtidigt så var han omtänksam och brydde sig om sina anställdas välmående. Jag träffade samtidigt andra chefer som var precis tvärtom. Om du är ledare vet säkert vilka dåliga kollegor som finns i olika organisationer. Anledningen till att jag tar upp Mikael Björknert och andra chefer här i inlägget är att chefer och organisationsledare har stort inflytande på om vi trivs på våra jobb eller inte. Känner medarbetarna inte sig uppskattade så ger de oftast upp om sina jobb. I många fall leder det till att de slutligen ger upp om sig själva. Är det en sådan arbetsplats du vill arbeta på? Därför är det viktigt att du väljer en arbetsplats där du belönas för ditt goda arbete.

En idealisk arbetsplats ger oss mer än det tar ifrån oss. Vi vill gärna bidra så mycket som möjligt eftersom vi får så mycket tack vare våra jobb. Vi känner att vi är på rätt väg i livet och känner oss respekterade. Vår arbetsmoral kommer att vara högre och vi lever med högt självförtroende och självkänsla. Är det inte vad vi alla vill? Att ha högt självkänsla och självförtroende? Det som är ännu mer positivt är att vi visar våra medarbetare mer uppskattning tack vare den kredd som andra har visat oss.

En idealisk arbetsplats inspirerar oss att växa som människor. Vi satsar på personlig utveckling vilket leder till att vi blir bättre på våra jobb också. Det kan vara så att du läser böcker inom exempelvis ledarskap men det kan även vara att du lär dig ett nytt språk. Det handlar helt enkelt om att du växer som person inifrån och frukten av din investering märks i bland annat ditt arbete. Du ser hur ”lilla du” bidrar till världen, hur du inspirerar din omgivning och att du är en del av ett större pussel. Du inser hur viktig du är och slutar kalla dig själv för ”lilla jag.”!

Som du kan läsa ovan är det otroligt viktigt att hitta din ideala arbetsplats. Är du intresserad av några enkla tips för att uppnå dina mål på vägen får du gärna kontakta mig.

  • Comments(0)//forum.maziway.se/#post196

Du Kan Också Bygga Ett Vinnande Team!

Personlig Utveckling / P.D.Posted by Maziyar Khallagi 18 Dec, 2013 13:11

Tidigare i veckan skrev jag en artikel om att bygga vinnande team som jag vill dela med dig här.

“How can one individual solve the problems of the world? Problems can only be solved if one is part of a team.” – Nelson Mandela (Sydafrikansk politiker)

Ett team är oftast det mest effektiva verktyget för dig att uppnå resultat men du behöver komma ihåg att gruppens medlemmar bör väljas med stor omsorg och att de behöver vara motiverade. Ett team är egentligen en grupp människor med olika kompetenser som arbetar tillsammans mot ett uppsatt mål. Ju bättre de olika medlemmarnas färdigheter kompletterar varandra, desto bättre resultat kan du förvänta dig. Några fördelar med att jobba i ett team är:

De olika medlemmarna uppnår så mycket mer genom att arbeta tillsammans än om de skulle arbeta var och en för sig själva.

Förbättrad motivation och insatser från medlemmarna.

Större flexibilitet inom organisationen för att hantera förändringar på ett effektivt sätt.

Fler personer som engagerar sig i de olika problemen vilket leder till fler nyttiga lösningar.

Mindre felhanteringsärenden hos kunder eftersom teamets medlemmar upptäcker felen innan.

Du behöver dock förstå att det är en stor skillnad mellan en grupp människor som jobbar tillsammans och ett team. Teamet består av personer som känner sig sammanlänkade med varandra och motiveras av sina gemensamma mål. Det här leder till en rättvis fördelning av arbete, resurser och ersättning. Att du sätter ihop ett gäng människor skapar inte automatiskt ett team . Många gånger litar inte gruppmedlemmarna på varandra och saknar därmed gemensamma mål. Det här leder till en massa interna konflikter som skadar din organisations produktivitet. Du kan alltså inte sätta ihop 10 personer och förvänta dig att de ska direkt fungera som ett team. Är du intresserad av att bygga ett framgångsrikt team? Vill du ha ett team som håller ett högt lägsta nivå? Det finns många strategier som kan hjälpa dig men då blir den här artikeln alldeles för lång. Jag kan dock ge dig några tips som du kan tänka på redan idag:

De olika medlemmarna behöver ha gemensamma utvecklande mål. De har god kännedom om gruppens uppgift, syfte och mål.

Acceptera medlemmarnas olika åsikter och lös alla konflikter på ett konstruktivt sätt. De kan förebygga och lösa konflikter på ett öppet och konstruktivt sätt. Oftast investerar de sin tid på att bygga vidare på det som redan fungerar.

Teamet behöver en ledare som är tydligt med sin vision och kan förena de olika medlemmarna.

Bygg samarbetet på öppen kommunikation och ömsesidigt förtroende. Då skapas gemensamma värderingar som alla ställer upp på och stödjs av den vision och de mål som organisationen har.

Medlemmarna behöver vara intresserade för att lösa de olika problemen och uppnå de uppsatta målen.

Ge medlemmarna befogenheter att fatta beslut, verkställa och ta ansvar för konsekvenserna. Viktigt att de har resurser och befogenheter att sätta de mål och fatta de beslut som berör dem direkt.

Tydliga roller för de olika medlemmarna. Det här skapar ett aktivt deltagande för alla inblandade.

Rättvis och schysst ersättning till teamets alla medlemmar. Kom ihåg att även visa din uppskattning!

Självstyrda arbetsgrupper kan kombinera fördelarna med teamarbete och egen medverkan. Oftast ser de helhetsbilden och planerar efter sina resurser för att uppnå målen på bästa möjliga sätt. Självklart behövs du som en teamledare men din roll är att samordna och coacha gruppens medlemmar på vägen. Din uppgift som teamledare är med andra ord att få alla medlemmar att känna sig kompetenta, viktiga och omtyckta!

Jag vill avsluta det här inlägget med att berätta för dig att en framgångsrik arbetsplats kännetecknas av att du och dina medarbetare, chef eller inte, frågar er själva hur ni kan arbeta i ett team och bidra till gruppens bästa istället för att du eller någon annan ska förvänta sig att andra ska ändra sitt beteende. Personligt ansvar är något som kännetecknar din mentala styrka. Är du intresserad av att bli en bättre ledare? Vill du bli bättre på att leverera när det väl gäller? Jag vill gärna hjälpa dig och bjuder dig på ännu fler kostnadsfria tips.

  • Comments(0)//forum.maziway.se/#post195

Vill Du Höja Din Självkänsla? Då Behöver Du Vara Villig Att Anpassa Din Självbild!

Personlig Utveckling / P.D.Posted by Maziyar Khallagi 16 Dec, 2013 06:46

Självkänsla är värdelös om den är baserad på en äldre version av dig som inte längre finns. Låt mig ge dig några exempel: Jag var jätteduktig på matte när jag gick i skolan men har märkt att jag inte kan lösa alla de svåra talen med alla dessa olika formler längre. Jag var dessutom duktig på flera naturvetenskapliga ämnen såsom fysik, kemi och biologi men jag har glömt en hel del. När jag tänker efter känner jag att det är helt OK. Jag har bestämt mig för att anpassa mina egna bilder av mig själv. Jag har fått andra starka sidor. Jag har blivit bättre på att skriva, jag har blivit bättre på ledarskap, mentorskap och företagsekonomi. Det här betyder att jag inte brukar sitta och grubbla över varför jag inte är lika duktig på matte längre. Jag har accepterat mig själv och bedömer mig själv utifrån saker som händer nu, inte hur jag har varit. Vad jag försöker förmedla är att du behöver konstant anpassa din självbild och självkänsla så att de matchar hur du är nu, istället för hur du har varit! Vill du ha fler tips för att höja din självkänsla? Då kan du skicka ett mail till sjalvkansla@maziway.se få ett utkast ur boken ”SJÄLVKÄNSLA – Din karta för glädje och framgång”....HELT GRATIS! Så hämta ditt utkast nu. sjalvkansla@maziway.se  • Comments(0)//forum.maziway.se/#post193

Hur Vill Du Att Din Drömkarriär Ska Se Ut?

Personlig Utveckling / P.D.Posted by Maziyar Khallagi 15 Dec, 2013 12:27

Årets slut börjar närma sig och många av oss börjar reflektera över våra jobb i dessa tider. Vissa lovar till och med sig själva att hitta ett nytt jobb när det nya året börjar. Jag tror att vi alla vill ha en bra karriär. Det är fullständigt naturligt för oss att vilja arbeta på en plats där vi mår bra av det vi gör, är omtyckta av andra och att kompenseras för vår produktivitet. I följande inlägg tänker jag dela några mentala insikter om betydelsen av att ha rätt jobb och om hur en god karriär kan gynna ditt liv på flera olika plan.

En god levnadsbana kommer att hjälpa dig att vara pigg när du ska stiga upp ur sängen för att gå till jobbet. Du kommer att vilja gå till jobbet och fortsätta att bidra eftersom du känner dig respekterad och behövd på arbetet. Det skulle helt enkelt kännas fel om du inte hade gått till jobbet. Vår hälsa påverkas alltid av hur pass engagerade vi är för företaget. När du trivs på ditt jobb leder ditt intresse för företagets bästa till större mentalt välbefinnande för din egen del. Ett toppenjobb ger dig möjligheter till att arbeta med människor som du kan relatera till. Din sociala kompetens kommer att utvecklas när du får möjlighet att jobba med personer som du ser som dina vänner. Den vänskapen leder oftast till att du lär känna ännu fler människor och kan bygga en stark grund för ditt nätverkande. Vem vet, du hittar kanske vänner för livet?

När du har ett högklassigt jobb så kommer inte bara ditt eget liv bli bättre, utan det förbättrar livet för många andra också. Du kan nämligen hjälpa dina medmänniskor samtidigt. Det finns många företag som är engagerade i diverse voluntärprojekt. Det betyder att du, med hjälp av ditt företag, kan hjälpa andra individer i samhället. Dina goda gärningar leder då till att fler människor kommer att uppskatta din arbetsplats och även dig som person. En gynnsam arbetsplats erbjuder dig olika förmåner som är viktiga för dig. Du kommer bland annat kunna utbilda dig och ha en bra företagshälsovård. Din arbetsplats kommer dessutom att belöna ditt hårda arbete med extra semesterdagar.

När du har ett bra jobb så uppmuntras du ständigt att utvecklas. Istället för att du ska nöja dig med mindre så hjälper din arbetsgivare dig att ta större ansvar och få högre positioner. Du får möjligheter för att delta i olika projekt där du uppmuntras att bli ännu bättre på dina egna villkor. På en sådan arbetsplats behöver du inte oroa dig för att du ska behöva kompromissa med dina etiska värderingar. Du utsätts inte för moraliska frågor där du måste agera felaktigt för att kunna behålla jobbet. Du blir mentalt starkare och klarar av uppgifter som du inte klarade av tidigare. Din arbetsplats skapar goda grunder för dig att göra det som är passande och du belönas därmed för dina korrekta beslut.

En givande metod för att du ska hitta den arbetsplats som passar dig bäst, är personliga samtal med en coach. Jag har haft många sådana samtal med olika klienter där vi tillsammans kommer fram till mycket goda resultat. Vi diskuterar deras olika utmaningar och jag hjälper dem med frågor som hjälper dem att bli mentalt tuffare för att kunna övervinna dessa utmaningar med nya verktyg. Som du kan läsa behöver du vara uppmärksam när du ska välja arbete. Fundera lite på din nuvarande arbetsplats. Om du får de saker som nämns i inlägget så borde du vara tacksam och fortsätta att berika din arbetsgivare. Om du inte får dessa ting som nämns kan idag vara den dagen då du börjar leta efter en arbetsplats som berikar ditt liv såsom du önskar. Det är så lätt att vi människor fastnar i våra gamla spår så sänd gärna mig ett mail och berätta om din nuvarande utmaning inom ditt arbete så hjälper jag dig mer än gärna att komma framåt.
  • Comments(0)//forum.maziway.se/#post192
Next »