Utbildningar Om Mental Tuffhet

Utbildningar Om Mental Tuffhet

WWW.MAZIWAY.SE - Utbildningar & Privat Coachning

Vi Hjälper Dig Till Större Livsfärdigheter Genom Mentala Träningsprogram

Så får du bättre bud och kunder när du säljer din bostad!

Allmänt/GeneralPosted by Maziyar Khallagi 07 Feb, 2016 13:36

Idag är söndag och jag följde med en väninna till en lägenhetsvisning. Det var en del människor som köade utanför huset för att kunna komma in och ta en titt på lägenheten i fråga. Jag började prata med några av de potentiella köparna och flera av dem nämnde att bostadsmarknaden inte är så bra i nuläget. Jag pratade även med mäklarna som också bekräftade att marknaden är lite tuffare nu. Jag insåg att denna tuffare marknad kan skapa en del möjligheter. En duktig säljare kan särskilja sin lägenhet från alla andra samtidigt som köparen får mer valuta för sina pengar. Det handlar helt enkelt om att hitta en balans som gynnar båda parterna. Därför tänker jag ge dig fem enkla tips som hjälper dig som funderar på att sälja din bostad:

1) Köket är viktigast. Du säljer egentligen inte din bostad. Du säljer ditt kök. Du höjer dina chanser för att kunna sälja med hela 85% om du har ett kök som lockar köparen. Du behöver inte ens investera stora pengar för att rusta upp köket. Du kan måla väggarna och rusta upp de delar som du har råd med. Använd gärna neutrala färger så att köparen får en tom fotoram som denne kan fylla i själv.

2) Du säljer din bostad, inte ditt hem. Du behöver därför ta bort det som gör ditt hem personligt. Då menar jag förstås dina personliga bilder och saker. Läman dessa saker i ett förråd eller liknande. Tanken är att köparen ska se bostaden som sitt nya hem.

3) Alla är inte djurälskare. Har du husdjur? Ta bort allt som visar tecken på att du har husdjur. En del köpare vill inte köpa en bostad där det har funnits hundar eller katter. Jag har pratat med några köpare och de berättar att bostaden uppfattas mindre städad och ren när det finns tecken på att det finns husdjur. Du ökar helt enkelt dina chanser till försäljning genom denna enkla strategi. Kom ihåg att din försäljning är en affär och har inget att göra med dina personliga tankar och känslor.
4) Lys upp bostaden. Alla köpare vill veta hur mycket ljus bostaden kommer att ha. Se därför till att din bostad med är fylld så mycket ljus som möjligt. Öppna persiennerna, dra undan gardinerna, tänd dina lampor och ha rena fönster.

5) Första intrycket är det enda intryck som du lämnar. Det spelar ingen roll hur fint dina saker ser ut i lägenheten. Du får inte en andra chans till att göra ett första intryck. Om du vill sälja din bostad behöver du få köparen att känna sig varm, välkommen och trygg i hemmet. Ha gärna lite blommor och sötsaker framme. Kanske en skål med god choklad?

Sist men inte minst, se till att du har rätt mäklare som värderar din bostad korrekt. Ta gärna en mäklare som tänker långsiktigt, någon kan matcha ihop rätt säljare och köpare.

  • Comments(0)//forum.maziway.se/#post216

Ledare På Bussen!

Allmänt/GeneralPosted by Maziyar Khallagi 09 Aug, 2013 00:24

I ett tidigare inlägg skrev jag om hur en individ kan utveckla en vinnande personlighet. En av läsarna kontaktade mig och berättade att hon hade följt tipsen hon fått för att bli en bättre chef på sitt jobb. Visst hade det lett till fler ”bekymmerslösa dagar” såsom hon uttryckte det men hon ville bli en bättre ledare utan en massa konfrontationer. Hon skrev bland annat ”jag känner att jag måste bli mer aggressiv för att visa vem som är chefen.” I flera av mina inlägg på Maziways Facebook-sida har jag fått kommentarer som visar att många är missnöjda med det ledarskap som deras chefer eller de själva utövar. Det här fick mig att komma ihåg något som hände mig för 6-7 år sen.

Jag bodde i Köpenhamn då och åkte dagligen buss till mitt arbete. De flesta av passagerarna tycktes vilja vara för sig själva och ingen pratade någonsin med någon annan i bussen. Efter en månad dök en äldre man på bussen, visade sitt kort och sa högt bussföraren, "God morgon". De flesta på bussen tittade irriterat upp och föraren muttrade något bara. Nästa dag klev den äldre mannen på vid samma busshållplats och sa igen högt, "God morgon" till bussföraren. Ännu en gång muttrade föraren något utan att ge den äldre mannen någon större uppmärksamhet. Om jag minns korrekt, var det först på den femte dagen som föraren hälsade tillbaka med en trevlig ton och sa ”God morgon”. Den äldre mannen sa då "Mitt namn är Steen" och frågade bussföraren, "Vad heter du?" Bussföraren berättade att han hette Allan. Det var första gången som någon av oss övriga passagerare hörde förarens namn och snart började även vi att prata med varandra och hälsa på Allan och Steen. Inom några dagar började Steen att säga "God morgon" till alla passagerare och det tog inte många dagar innan alla på bussen hälsade tillbaka till honom. Folk hade börjat lära känna varandra och atmosfären på bussen kändes så mycket vänligare. Det finns ett uttryck om att en riktig ledare är någon som får saker att hända. I så fall var Steen vår ledare i vänlighet och i att vara tillmötesgående. Efter ca 2 månader slutade Steen att ta bussen och jag har inte sett honom sedan dess. Flera frågade efter honom och några trodde att han hade gått bort. Vi andra på bussen visste inte vad vi skulle göra och bussen blev så fruktansvärt tyst igen. Så efter en vecka började jag agera som Steen och sa ”God morgon” till alla resenärer på bussen. Många på bussen jublade och blev glada. Jag insåg plötsligt att jag hade blivit den nya ledaren och hoppades att Steen skulle komma tillbaka och förstå vilken effekt hans tillvaro hade på oss andra.

  • Comments(0)//forum.maziway.se/#post185

Gott nytt år!

Allmänt/GeneralPosted by Maziyar Khallagi 31 Dec, 2012 10:58


  • Comments(0)//forum.maziway.se/#post166

Intressant Video Inom Matematik

Allmänt/GeneralPosted by Maziyar Khallagi 10 Aug, 2012 10:44
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UPA3bwVVzGI

  • Comments(0)//forum.maziway.se/#post103

VARFÖR SKA DU KONTAKTA MAZIWAY FÖR DIN PERSONLIGA UTVECKLING?

Allmänt/GeneralPosted by Maziyar Khallagi 12 Mar, 2012 11:50

Som din coach kommer jag att arbeta med dig för att skapa ditt ideala liv. Så jag tänkte förklara hur vi kommer att jobba tillsammans. Mitt tillvägagångssätt när det gäller coachning består av tre delar och alla tre är lika viktiga:

1) Jag tror fullständigt på dig och kommer att visa min övertygelse genom att ta dig och dina önskemål på största allvar.

2) Jag kommer att uppmuntra dig att tro på dig själv och visa detta för din omgivning. Målet är ditt självförtroende ska växa och utvecklas.

3) Jag kommer att ta fram en handlingsplan tillsammans med dig. En handlingsplan för att uppnå dina mål och önskemål. Jag hjälper dig dessutom att hålla dig på rätt väg mot dem.

När jag tar emot en ny klient ber jag dem att skriva på ett kontrakt där de accepterar villkoren för hur jag kommer att coacha dem. Jag ber dem sedan att skriva lite bakgrundsinformation om sig själva, några av deras mål, deras förväntningar och saker de tycker om hos sig själva. I vissa fall ber jag dem också att titta på de saker som de skulle vilja ändra på. Sedan bestämmer vi ett möte där vi antingen träffas eller pratar i telefon i en timme. Under detta möte uppmuntrar jag dem att bli riktigt klara om vad de vill och sätter ihop en handlingsplan. Efter detta möte har vi samtal på bestämda tider varje vecka. Dessa tider har vi kommit överrens om i förväg och jag insisterar att vi håller oss till dem. Utan riktigt engagemang fungerar inte coachning. I slutet av varje coachningstillfälle ger jag varje klient några specifika uppdrag och utmaningar som jag ber dem utföra innan nästa bokade tillfälle. Återigen räknar jag med att dessa övningar ska slutföras.

I det här skedet är det viktigt att klargöra skillnaden mellan terapi eller rådgivning och coachning, det som jag gör. Terapi kan vara oerhört nyttig för vissa människor men den innebär vanligtvis att du blickar bakåt och skapar en bild av dig själv som någon med problem och frågeställningar som försvårar ditt liv. Det här är precis motsatsen till vad jag gör genom coaching. Jag är inte intresserad av att titta bakåt och fokusera på det som inte har fungerat eller på saker som har varit smärtsamma. Några av mina kunder har spenderat många år i terapi och använder mig för att få ett annat perspektiv. Allt som händer idag kopplas till något i det förflutna och det blir ofta ett hinder för att de ska kunna gå vidare eftersom de tror att förändringar är alltid svåra och komplicerade. Det som stoppar många från att uppfylla sina drömmar är att vägen känns så himla lång. Många tror att de har gjort endast 10% av det som ska göras och att 90% av jobbet är kvar. De har då massor av förklaringar och ursäkter för att inte vidta åtgärder. Men denna typ av attityd skiljer sig mycket från min. Jag kommer att visa dig att du har gjort mer än 90% av jobbet redan och med hjälp av små justeringar på dina tankar och handlingar kan du uppnå din fulla potential.

Coachning handlar om att hjälpa människor framåt, enkelt och snabbt. Vissa skulle använda de engelska termerna ”Bootcamp” eller "Tough love" och jag erkänner att jag kan vara mycket krävande och tuff. Jag kommer definitivt att vara ärlig mot dig. Jag vill ha handling, inte ursäkter. Jag ser aldrig mina klienter som människor med stora problem och besvär. Jag ser dem som friska, kompetenta och starka. Mina förväntningar är höga eftersom jag vet att när jag förväntar mig det bästa av någon, så ger de mig sitt bästa. Det är precis så jag kommer att bli coacha dig. Tillsammans kommer vi att gå i djupet inom varje område i ditt liv och se vad som fungerar och vad som inte gör det. På så sätt kan vi komma till grund med vad du verkligen vill. När vi arbetar tillsammans kommer du att uppnå samma mentala styrka och flexibilitet som idrottsmän i världsklass har. Du kommer att prestera på topp och tävlar kontinuerligt mot dig själv för att överträffa dina personliga rekord. Det blir en av dina glädjekällor. Du kommer att bli starkare och fattar alltfler konstruktiva beslut i ditt liv. Du kommer att kunna motivera dig själv vid eventuella utmaningar på vägen och överraskar dig själv av dina inre styrkor och färdigheter.

Mitt löfte till dig

Om du är villig att göra din del under våra sessioner och hålla ditt engagemang på topp så lovar jag dig följande tillbaka:

1) Jag kommer att hjälpa bygga upp dig med ett oförstörbart självförtroende och lär dig hur du kan eliminera de tvivel och begränsningar som håller din utveckling tillbaka.

2) Jag kommer att träna dig att vara mentalt stark och frisk. På så sätt kommer du att tänka som en riktig optimist och förvänta dig att lyckas och hantera motgångar enkelt och snabbt.

3) Jag hjälper dig att klargöra dina önskemål, drömmar och ambitioner till specifika mål.

4) Jag kommer att motivera dig att handla för att närma dig målen.

Allt jag kräver från dig är ditt engagemang. Detta betyder att du visar din bästa sida och tar ansvar för att skapa det liv som du vill ha. Genom att vi båda engagerar oss i din utveckling kommer du att tillhöra en liten andel av svenska befolkningen som verkligen uppfyller sin fulla potential.

  • Comments(0)//forum.maziway.se/#post52

HAPPY NEW YEAR - GOTT NYTT ÅR!

Allmänt/GeneralPosted by Maziyar Khallagi 27 Dec, 2011 02:48


  • Comments(2)//forum.maziway.se/#post31

MAZIWAY SKRIVER ÄVEN ENGELSKA ARTIKLAR FRAMÖVER

Allmänt/GeneralPosted by Maziyar Khallagi 01 Aug, 2011 22:25

Vi på Maziway har fått några förfrågningar från flera europeiska länder där läsarna som har hittat oss på Facebook vill att våra artiklar ska vara på engelska.

Vi kommer att ha flera engelska artiklar framöver. Är du osäker på engelskan i artiklarna får du gärna kontakta oss för en svensk översättning.

Kontakta oss gärna om du har några andra frågor.

MAZIWAY + Du = Framgång

  • Comments(1)//forum.maziway.se/#post9