Utbildningar Om Mental Tuffhet

Utbildningar Om Mental Tuffhet

WWW.MAZIWAY.SE - Utbildningar & Privat Coachning

Vi Hjälper Dig Till Större Livsfärdigheter Genom Mentala Träningsprogram

Så Utvecklar Du Din Sociala Kompetens!

Relationer/RelationshipsPosted by Maziyar Khallagi 12 Jul, 2013 10:21

Efter mitt senaste inlägg ”Så attraherar du bättre personer” erhöll jag några mail från både män och kvinnor som behövde vägledning med att lära känna människor som de är intresserade av. En viktig grund för lyckliga relationer vare sig det är dejting, vänskap eller jobb är kommunikation men just kommunikation kan ju betyda så många olika saker. Vad är god kommunikation? Finns det något som oundvikligen leder till bättre kommunikation? Finns det något som vi kan utveckla inom oss själva för att få bättre relationer? Jag tycker att social kompetens är mycket viktigt för att lära känna människor bättre och kunna njuta av livet. Social kompetens är ett måste för att kunna kommunicera effektivare med andra och för att få fram ditt budskap. Det är trots allt din sociala kompetens som avgör hur du uppfattas av din omgivning, eftersom det du säger berättar vad du egentligen har på hjärtat. I dagens inlägg tänkte jag ge dig fyra råd gällande hur du kan utveckla din sociala kompetens.

Det första tipset och troligtvis det viktigaste som du kan göra för att bli en bättre kommunikatör är att lära dig konsten att lyssna. Att kommunicera betyder inte alltid att du ska kunna berätta saker utan det handlar även om att kunna lyssna på vad andra har att säga. Tänk så här, för att du ska kunna kommunicera behöver du först höra vad de andra har att säga. På så sätt förstår du din samtalspartner ännu bättre, vet vilka punkter som är viktiga för denne och kan få fram ditt budskap på ett effektivt sätt tack vare ert goda samspel. Så för att kunna förbättra din sociala kompetens måste du börja med att lära dig konsten att lyssna.

Ett annat bra sätt för att kunna bygga upp dina kommunikativa färdigheter är att behålla fokus på ditt samtalsämne. När du pratar med andra, är det mycket viktigt att du kan få dem att lyssna på dig och vara engagerade. Du har säkert hört flera tal som du helt enkelt inte kunde hänga med i. Har du liksom jag varit på möten och lyssnat på en chef vars budskap inte var sammanhängande? Har du också sett filmer där regissören inte hade lyckats få fram rätt budskap i filmens manus? Personligen tycker jag att det är trist när det inte finns något flow eller röd tråd. Samma sak gäller det när du talar. Du behöver hålla dig till ämnet för att kunna engagera lyssnaren och förbättra dina sociala färdigheter.

En sak som är viktig när du pratar är din kreativitet. Det betyder att du behöver vara kreativ när du kommunicerar med andra. Du undrar kanske vad jag menar med kreativitet. Det är rätt så enkelt. Se till att använda bilder och historier när du pratar med andra. Det här gäller ännu mer om du vill lära ut något till lyssnaren. Du visar då hur speciell du är genom att våga tänka annorlunda. Förresten, kom ihåg att din kreativitet är otroligt attraktiv inom dejting och relationer.

Det sista tipset för att förbättra din sociala kompetens är att utveckla ditt kroppsspråk. Du behöver ha ett positivt kroppsspråk som kännetecknas av att du går med stora steg, sträck på dig, dra dina axlar bakåt och håll huvudet högt. Armarna ska vara raka på sidorna av kroppen och snälla ta ut händerna ur fickorna. Vi på Maziway kan hjälpa dig med ditt kroppsspråk så kontakta oss för personliga möten. Ditt positiva kroppsspråk visar att du vill prata med andra, vilket i sig leder till fler dialoger. Ju fler du träffar desto bättre kan din sociala kompetens bli.

Sammanfattningsvis, för att kunna förbättra din sociala kompetens så behöver du lära dig lyssna, hålla dig till ämnet när du pratar, vara kreativ och ha ett positivt kroppsspråk. De här enkla tipsen hjälper dig vare sig du är intresserad av vänskap, dejting eller relationer.

  • Comments(0)//forum.maziway.se/#post181