Utbildningar Om Mental Tuffhet

Utbildningar Om Mental Tuffhet

WWW.MAZIWAY.SE - Utbildningar & Privat Coachning

Vi Hjälper Dig Till Större Livsfärdigheter Genom Mentala Träningsprogram

Vikten Av Uppskattning!

Relationer/RelationshipsPosted by Maziyar Khallagi 19 Jul, 2013 09:54

För några kvällar sedan var jag på middag hos några vänner som nyligen har fått barn. Vi pratade om föräldraskap. Jag fick ta del av en historia som handlade om en pappa som hade gett sin 6-åriga dotter en liten svart tavla så hon kunde träna och skriva på. Nästa kväll ropade dottern från sitt sovrum: ”Pappa, hur stavar man bäst?” Pappan förklarade och en stund senare ropade dottern igen: ”Pappa, hur stavar man till dotter?” Pappan berättade ännu en gång för sin flicka. Efter en stund ropade dottern: ”Pappa kom in och se vad jag skrivit.” Fadern gick till sin dotters rum och räknade med att hon hade skrivit ”Jag är bästa dottern.” men till sin förvåning kunde han se att dottern hade skrivit ”Du är bästa pappan en dotter kan ha.” Pappan blev så glad av dotterns meddelande att han bad henne att inte sudda bort det som hon hade skrivit eftersom han ville hänga det i sitt rum och köpte en ny svart tavla till sin dotter nästa dag.

Att uppskattas är oerhört viktigt vare sig vi är vuxna eller barn. Själva känslan fyller oss med så mycket positiv energi men vi tänker inte tillräckligt ofta på vad vi helst vill uppskattas för. Jag vet att det är viktigt att få uppskattning på jobbet. När jag tänker efter, vem vill inte ha uppskattning och respekt från sin chef och kollegor? Uppskattning och erkännande kan motivera oss att jobba ännu bättre vilket kan leda till bättre arbete med högre lön. Vi människor jobbar så mycket bättre när vi känner oss uppskattade och motiverade. Det är nog därför duktiga arbetsgivare förstår betydelsen av beröm och uppskattning för sina medarbetare. Men jag tror att det finns en annan uppskattning som betyder ännu mer och det är uppskattningen från familj och vänner. Om du skulle få en utmärkelse och det skulle stå: ”Årets medarbetare/lagspelare” eller ”Bästa pappan/mamman/vännen någonsin”, vilken skulle du då välja?

Jag skriver förstås inte att du ska sluta göra ett gott arbete och inte njuta av den uppskattning som du förtjänar på jobbet men jag vill att du ska tänka lite vilken uppskattning som betyder mest för dig. Personligen tycker jag att det är mycket mer meningsfullt att uppskattas av människor som älskar mig och behöver mig mest. Därför satsar jag på personlig utveckling för att vara värd av den uppskattning som jag får. Dela gärna dina tankar kring just uppskattning och beröm här under det här inlägget eller Maziway sida i Facebook.

  • Comments(0)//forum.maziway.se/#post183