Utbildningar Om Mental Tuffhet

Utbildningar Om Mental Tuffhet

WWW.MAZIWAY.SE - Utbildningar & Privat Coachning

Vi Hjälper Dig Till Större Livsfärdigheter Genom Mentala Träningsprogram

Varför Ska Jag Välja Rätt Jobb?

Personlig Utveckling / P.D.Posted by Maziyar Khallagi 13 Nov, 2013 11:10

”Jag saknar arbetserfarenhet bara om företaget vill att jobbet ska utföras på samma gamla sätt!”

Hösten är här och många av oss börjar tänka på våra jobb lite extra. De flesta av mina klienter berättar att de är ute efter drömjobbet trots att de redan har jobb. Jag vill börja med att påpeka att det är otroligt viktigt att ha ett jobb. Vi människor behöver känna oss nyttiga så jobbet fyller en funktion som vi ofta glömmer. Samtidigt är det ännu viktigare att vi trivs med våra jobb. En anledning till varför jag tycker att det är viktigt med att ha ett jobb som jag älskar är att jag tycker om framförhållning. Det jag tänker främst på är pensionen och för att kunna få en bättre pension behöver jag ha haft ett jobb som skapar goda förutsättningar för detta. Fundera lite på vad som kan hjälpa dig att utvecklas inom just ditt arbete. Det är nämligen först när du trivs på ditt jobb och känner dig uppskattad som du kommer att se fram emot att gå till jobbet och därmed göra ditt yttersta för företagets bästa.

En kritisk faktor i valet av arbetsplats är själva arbetsmiljön. Det är nämligen viktigt att du arbetar i en miljö som inte stressar dig. Du föredrar kanske att arbeta i ett storkök men jobbar i ett litet café just nu. Du vill kanske jobba med bilar men arbetar i nuläget med att reparera industrimaskiner. Du kanske ser dig själv med att arbeta med kundförsäljning men istället så befinner du dig inom företagets back-office. Du måste kunna njuta av ditt jobb och blicka fram emot de huvudsakliga uppgifterna. Allt som allt behöver du en karriär med de arbetsuppgifter som du trivs att utföra.

En annan anledning till varför det är viktigt att du trivs på ditt jobb är hur det påverkar ditt privatliv. Du vill säkert ha ett jobb som är tillräckligt välbetalt så att du ska kunna ägna dig åt de saker som du vill göra. Ditt jobb behöver ha anständiga arbetstider så att du ska kunna njuta av din fritid med dina vänner och familj.

Sist men inte minst, vill du ha ett tillfredsställande jobb för att kunna vara nöjd med dig själv. För att kunna vara lycklig vill du säkert inte känna som om du har gått miste om andra möjligheter inom karriärens bana. Min erfarenhet inom coachning har visat mig att ingen vill konstant vara på jakt efter andra jobb. De flesta av oss vill trivas på jobbet, gilla det vi gör och dra nytta av det för resten av våra liv.

Som du kan läsa i det här inlägget så är det viktigt att du är nöjd med ditt jobb. Om du inte gillar ditt jobb, rekommenderar jag dig att se om du kan ändra det som du inte tycker om. Ibland behöver vi ändra inställning för att trivas med våra jobb. Om det inte fungerar så kan du prova att byta position eller avdelning. Fungerar inte det heller så kan det vara dags för dig att byta karriär helt och hållet. Ibland behöver vi prata med en mentor som kan hjälpa oss att hitta det som vi brinner för. Kontakta gärna Maziway Consulting för att boka ett möte för att hitta större glädje med ditt arbete.

  • Comments(0)//forum.maziway.se/#post187