Utbildningar Om Mental Tuffhet

Utbildningar Om Mental Tuffhet

WWW.MAZIWAY.SE - Utbildningar & Privat Coachning

Vi Hjälper Dig Till Större Livsfärdigheter Genom Mentala Träningsprogram

Varför Du Ska Gå Från Ord Till Handling!

Personlig Utveckling / P.D.Posted by Maziyar Khallagi 04 Dec, 2013 22:40

Planerar du att skaffa ett nytt arbete? Vill du bli bättre på ditt nuvarande jobb? I så fall kan detta inlägg vara till din nytta.

Jag har blivit flertalet gånger kontaktad av personer som har tagit hjälp av olika jobbcoacher utan att det gett något större resultat. Många gånger handlar det om välutbildade och högpresterande personer men de lyckas ändå inte att få de jobben som de strävar efter. De berättar ofta hur duktiga de är på olika moment och hur mycket de kan inom sitt område men ändå känner de att de inte kommer någon vart. Känner du igen det som jag beskriver ovan? I så fall har jag ett gott råd till dig: Satsa på dina handlingar eftersom dina handlingar är lättare att begripa jämfört med dina ord.

Dina handlingar säger mer om dig än något annat. När andra träffar dig, är de främst nyfikna på hur du beter dig i olika situationer. Det finns studier som visar att drygt 90 procent av vår kommunikation sker icke-verbalt. Eftersom kroppsspråket och våra handlingar har ett stort inflytande på vår kommunikation så rekommenderar jag dig att fokusera mer på vad du gör istället för vad du säger. Om vi tar arbetsmarknaden som exempel, om du ska få ett visst jobb så är arbetsgivaren främst intresserad av hur du levererar. När du gör ett gott arbete så kommer din chef och dina medarbetare att uppmärksamma det. De lägger inte så stor vikt på din utbildning eller det du berättar om dig själv. De ser att du har gjort ett gott arbete och berömmer dig för det. Det här kan leda till att företagsledningen vill befordra dig. Du blir en stark kandidat för en högre position utan att ha sökt några tjänster. Du får erbjudanden eftersom din omgivning vet att du är en person som levererar resultat. Inte en person som lovar och säger mycket, utan en person som handlar för företagets bästa.

Nu vet du vad du kan börja med för att lyfta din karriär. Nästa steg är att du undersöker om det finns några viktiga projekt som är på gång. Eller några arbetsgrupper som visar att du är en hängiven medarbetare. Din chef förstår då att du är engagerad och att du investerar din tid i företagets behov. Glöm inte att investera tid och energi på dig själv också, annars kan du lätt bli utbränd.

Din målsättning är att bygga ett användbart CV som visar att du är kompetent. Du behöver dessutom skaffa dig goda referenser där olika personer intygar att du är en handlingskraftig person. Många gånger har du inte alla verktyg till förfogande för att kunna göra ett gott arbete. Men genom att vara ihärdig och handlingskraftig kommer du att hitta dem och göra ett gott arbete.

Sist men inte minst, behöver du lära dig att vara konsekvent när det gäller dina prestationer på jobbet. Du kan ju inte vara bra vissa dagar och sämre andra dagar. Du behöver ha ett högt lägsta nivå för att din chef ska se dig som en pålitlig medarbetare. Det här hjälper dig till fler möjligheter inom företaget. Du kommer att ha ett gott rykte och allt fler litar på dig, vilket höjer ditt självförtroende.

Som du förstår, är dina handlingar mycket viktiga. Planerar du att söka ett nytt jobb? Kanske klättra inom företaget? I så fall behöver du investera i dina prestationer. Jag kan dela det till två enkla steg:

1) Gör ett utmärkt arbete.

2) Skaffa goda referenser som sprider dina insatser för omgivningen.

  • Comments(0)//forum.maziway.se/#post188