Utbildningar Om Mental Tuffhet

Utbildningar Om Mental Tuffhet

WWW.MAZIWAY.SE - Utbildningar & Privat Coachning

Vi Hjälper Dig Till Större Livsfärdigheter Genom Mentala Träningsprogram

Hur Vill Du Att Din Drömkarriär Ska Se Ut?

Personlig Utveckling / P.D.Posted by Maziyar Khallagi 15 Dec, 2013 12:27

Årets slut börjar närma sig och många av oss börjar reflektera över våra jobb i dessa tider. Vissa lovar till och med sig själva att hitta ett nytt jobb när det nya året börjar. Jag tror att vi alla vill ha en bra karriär. Det är fullständigt naturligt för oss att vilja arbeta på en plats där vi mår bra av det vi gör, är omtyckta av andra och att kompenseras för vår produktivitet. I följande inlägg tänker jag dela några mentala insikter om betydelsen av att ha rätt jobb och om hur en god karriär kan gynna ditt liv på flera olika plan.

En god levnadsbana kommer att hjälpa dig att vara pigg när du ska stiga upp ur sängen för att gå till jobbet. Du kommer att vilja gå till jobbet och fortsätta att bidra eftersom du känner dig respekterad och behövd på arbetet. Det skulle helt enkelt kännas fel om du inte hade gått till jobbet. Vår hälsa påverkas alltid av hur pass engagerade vi är för företaget. När du trivs på ditt jobb leder ditt intresse för företagets bästa till större mentalt välbefinnande för din egen del. Ett toppenjobb ger dig möjligheter till att arbeta med människor som du kan relatera till. Din sociala kompetens kommer att utvecklas när du får möjlighet att jobba med personer som du ser som dina vänner. Den vänskapen leder oftast till att du lär känna ännu fler människor och kan bygga en stark grund för ditt nätverkande. Vem vet, du hittar kanske vänner för livet?

När du har ett högklassigt jobb så kommer inte bara ditt eget liv bli bättre, utan det förbättrar livet för många andra också. Du kan nämligen hjälpa dina medmänniskor samtidigt. Det finns många företag som är engagerade i diverse voluntärprojekt. Det betyder att du, med hjälp av ditt företag, kan hjälpa andra individer i samhället. Dina goda gärningar leder då till att fler människor kommer att uppskatta din arbetsplats och även dig som person. En gynnsam arbetsplats erbjuder dig olika förmåner som är viktiga för dig. Du kommer bland annat kunna utbilda dig och ha en bra företagshälsovård. Din arbetsplats kommer dessutom att belöna ditt hårda arbete med extra semesterdagar.

När du har ett bra jobb så uppmuntras du ständigt att utvecklas. Istället för att du ska nöja dig med mindre så hjälper din arbetsgivare dig att ta större ansvar och få högre positioner. Du får möjligheter för att delta i olika projekt där du uppmuntras att bli ännu bättre på dina egna villkor. På en sådan arbetsplats behöver du inte oroa dig för att du ska behöva kompromissa med dina etiska värderingar. Du utsätts inte för moraliska frågor där du måste agera felaktigt för att kunna behålla jobbet. Du blir mentalt starkare och klarar av uppgifter som du inte klarade av tidigare. Din arbetsplats skapar goda grunder för dig att göra det som är passande och du belönas därmed för dina korrekta beslut.

En givande metod för att du ska hitta den arbetsplats som passar dig bäst, är personliga samtal med en coach. Jag har haft många sådana samtal med olika klienter där vi tillsammans kommer fram till mycket goda resultat. Vi diskuterar deras olika utmaningar och jag hjälper dem med frågor som hjälper dem att bli mentalt tuffare för att kunna övervinna dessa utmaningar med nya verktyg. Som du kan läsa behöver du vara uppmärksam när du ska välja arbete. Fundera lite på din nuvarande arbetsplats. Om du får de saker som nämns i inlägget så borde du vara tacksam och fortsätta att berika din arbetsgivare. Om du inte får dessa ting som nämns kan idag vara den dagen då du börjar leta efter en arbetsplats som berikar ditt liv såsom du önskar. Det är så lätt att vi människor fastnar i våra gamla spår så sänd gärna mig ett mail och berätta om din nuvarande utmaning inom ditt arbete så hjälper jag dig mer än gärna att komma framåt.
  • Comments(0)//forum.maziway.se/#post192