Utbildningar Om Mental Tuffhet

Utbildningar Om Mental Tuffhet

WWW.MAZIWAY.SE - Utbildningar & Privat Coachning

Vi Hjälper Dig Till Större Livsfärdigheter Genom Mentala Träningsprogram

Hur Vill Du Att Din Drömkarriär Ska Se Ut? - Del 2

Personlig Utveckling / P.D.Posted by Maziyar Khallagi 27 Jan, 2014 14:19

Jag skrev ett inlägg förra året om att välja sitt drömjobb, vilket ledde till att många personer har kontaktat mig för att hjälpa dem med att lyfta deras karriärer. I detta inlägg tänker jag fortsätta där jag slutade senast och dela några tips som kan hjälpa dig att hitta ett arbete som passar dig bäst. Den fråga som jag vill hjälpa dig att besvara är: ”Hur är den ideala arbetsplatsen?”
En idealisk arbetsplats belönar dig för din kompetens. Om vi har ett arbete där vi inte belönas såsom vi önskar så riskerar vi att bränna ut oss själva. Känner vi oss inte uppskattade så kommer vi inte att vara produktiva på våra jobb. Som du vet arbetade jag i finansvärlden flera år innan jag valde att starta mitt eget företag som innefattar utbildningar, kurser och coachning. Jag minns att jag hade en chef i SEB, Mikael Björknert, som var mycket omtänksam och målmedveten. Det jag menar är att han hade vissa visioner för organisationen och jobbade för att hans anställda fick de verktyg som de behövde för att uppnå dessa mål. Samtidigt så var han omtänksam och brydde sig om sina anställdas välmående. Jag träffade samtidigt andra chefer som var precis tvärtom. Om du är ledare vet säkert vilka dåliga kollegor som finns i olika organisationer. Anledningen till att jag tar upp Mikael Björknert och andra chefer här i inlägget är att chefer och organisationsledare har stort inflytande på om vi trivs på våra jobb eller inte. Känner medarbetarna inte sig uppskattade så ger de oftast upp om sina jobb. I många fall leder det till att de slutligen ger upp om sig själva. Är det en sådan arbetsplats du vill arbeta på? Därför är det viktigt att du väljer en arbetsplats där du belönas för ditt goda arbete.

En idealisk arbetsplats ger oss mer än det tar ifrån oss. Vi vill gärna bidra så mycket som möjligt eftersom vi får så mycket tack vare våra jobb. Vi känner att vi är på rätt väg i livet och känner oss respekterade. Vår arbetsmoral kommer att vara högre och vi lever med högt självförtroende och självkänsla. Är det inte vad vi alla vill? Att ha högt självkänsla och självförtroende? Det som är ännu mer positivt är att vi visar våra medarbetare mer uppskattning tack vare den kredd som andra har visat oss.

En idealisk arbetsplats inspirerar oss att växa som människor. Vi satsar på personlig utveckling vilket leder till att vi blir bättre på våra jobb också. Det kan vara så att du läser böcker inom exempelvis ledarskap men det kan även vara att du lär dig ett nytt språk. Det handlar helt enkelt om att du växer som person inifrån och frukten av din investering märks i bland annat ditt arbete. Du ser hur ”lilla du” bidrar till världen, hur du inspirerar din omgivning och att du är en del av ett större pussel. Du inser hur viktig du är och slutar kalla dig själv för ”lilla jag.”!

Som du kan läsa ovan är det otroligt viktigt att hitta din ideala arbetsplats. Är du intresserad av några enkla tips för att uppnå dina mål på vägen får du gärna kontakta mig.

  • Comments(0)//forum.maziway.se/#post196