Utbildningar Om Mental Tuffhet

Utbildningar Om Mental Tuffhet

WWW.MAZIWAY.SE - Utbildningar & Privat Coachning

Vi Hjälper Dig Till Större Livsfärdigheter Genom Mentala Träningsprogram

När du ser tillbaka på ditt liv, vad skulle du ändra på om du kunde?

Personlig Utveckling / P.D.Posted by Maziyar Khallagi 24 Nov, 2016 10:20
Under den senaste helgen tittade jag på filmtriologin ”Tillbaka till framtiden”, där vi kan se en ung Michael J. Fox åka till olika tidsperioder (både tillbaka och fram i tiden) och hur hans olika beslut påverkar livet för alla människor runt omkring honom. Dessa filmer är några av mina personliga favoriter eftersom de visar hur vi påverkar våra egna liv och hur små beslut kan forma framtiden på det mest oväntade och oftast underbara sätt.

Några andra filmer med liknande tema är ”Sliding doors” och ”Frequency”. Den sistnämnda är numera en populär TV-serie. De bygger alla på en liknande premiss; om du ändrar det förflutna så ändrar du framtiden. Oftast till något dramatiskt och oförutsägbart. Om du ändrar en sak så ändrar du egentligen allt.

Med tanke på den potentiella följden av våra olika beslut, oavsett om de är små eller stora, så är det klokt att tänka framåt. Även om en del saker visar sig bli precis som du har planerat är det viktigt att förstå hur dina olika val leder till en kedjereaktion av nya händelser. Det är egentligen helt meningslöst att se tillbaka på våra liv och analysera olika tänk om-scenarier. Det som är gjort är gjort och när du börjar tänka på att du ska ändra ditt förflutna så ska du vara beredd på att nuet också ändras. Ditt liv skulle bli så oförutsägbart och vi kan aldrig veta om det skulle bli till det bättre eller sämre.

Själv hade jag en samarbetspartner och mentor som brukade säga till mig: ”Mazi, det enda som är viktigt med ditt förflutna är hur det påverkar ditt liv nu och i framtiden. Ditt förflutna har inte mer inflytande än så.” Många av oss har en tendens att hänga upp oss i det förflutna och tänka tankar som ”Om bara det ena eller det andra skulle hända så....” eller ”Om jag bara hade gjort det så....”. Vi tittar för mycket i backspegeln att vi missar det som finns framför oss. Vi ödslar bort vår tid genom att ta an offerrollen och önskar att saker och ting hade varit annorlunda i sådan utsträckning att vi missar de möjligheter som finns i våra liv just nu.Personer som är mentalt starka fastnar sällan i det gamla utan väljer att leva i nuet. De vet att klockan tickar på och väljer därför att släppa det förflutna och fokuserar enbart på nuet och framtiden.

För att kunna frigöra mental energi så behöver du acceptera och bejaka det faktum att den person som du är idag är resultatet av allting som har hänt dig och det är meningslöst att önska att saker och ting vore annorlunda. Kom ihåg att om du ändrar en sak så ändras allt.

En av de största hemligheterna till ett lyckligt och framgångsrikt liv är att planera för framtiden samtidigt som du har fokus på nuet. Kom ihåg att nuet egentligen är den enda tidsperiod som du har kontroll över.  • Comments(0)//forum.maziway.se/#post220