Utbildningar Om Mental Tuffhet

Utbildningar Om Mental Tuffhet

WWW.MAZIWAY.SE - Utbildningar & Privat Coachning

Vi Hjälper Dig Till Större Livsfärdigheter Genom Mentala Träningsprogram

Starta Dagen Produktivt - Steg 5: Har Det Högst Prio?

Ledarskap / LeadershipPosted by Maziyar Khallagi 19 Nov, 2014 12:33

Det kan vara så att du räknade med att det här steget skulle komma förr eller senare. Nu när du vet vad du ska göra och hur mycket nytta ditt arbete ger så bör du lära dig prioritera dina olika uppgifter. Som du säkert vet så har vi ett begränsat antal timmar som vi kan arbeta så du behöver använda just den tiden på bästa möjliga sätt. För att kunna vara så produktiv som möjligt behöver du utföra de uppgifter som ger mest nytta i första hand. Den viktigaste arbetsuppgiften bör prioriteras före de andra uppgifterna. Jag menar naturligtvis inte att du ska bortse från dina andra uppgifter men att du inte ska lägga ner resurser (tid och energi) på saker som spelar mindre roll.

Jag träffar en del chefer som klagar på att deras medarbetare inte är så effektiva som de önskar. När jag pratar med medarbetarna så förstår jag att många av dem är duktiga på att göra rätt prioriteringar då de har utfört de arbetsuppgifter som har mest betydelse. Det medarbetarna behöver bli bättre på är att kommunicera och berätta för sin omgivning (bland annat sina chefer) att de har prioriterat och lämnat de mindre viktiga arbetsuppgifter till ett annat tillfälle då de har mer tid. Låt mig ge dig ett exempel: Låt oss anta att du behöver kontakta 15 kunder idag (som tar ungefär 5 timmar) och dessutom fixa det administrativa delen (som tar ungefär 6 timmar). Du vet att kontakten med kunderna har högst prioritering. För att hinna med dagens uppgifter så lägger du ner först tid på att kontakta kunderna och med den tid som blir över lägger du ner tid på att ta du hand om de administrativa uppgifterna. Det här behöver du tala om för din chef som på så sätt förstår att du har fördelat din arbetstid för att skapa bästa möjliga nytta.

Så sammanfattningsvis, för att bli mer produktiv i din vardag så behöver du prioritera dina uppgifter och berätta gärna om dina prioriteringar för din omgivning.  • Comments(0)